Dobro došli na stranice TZ Senja


Autor panorama: Damir Senčar

PRINT

UPUTE ZA IZNAJMLJIVAČE

Poštovani iznajmljivači,
   Obavještavamo vas da boravišnu pristojbu u paušalnom iznosu imate mogućnost plaćati u tri rate. Rok za uplatu prve rate je 31. srpnja, zatim rok za uplatu druge rate je 31. kolovoza, te za treću ratu 30. rujna. Turistička zajednica će početkom mjeseca lipnja slati poštom sve tri uplatnice svim iznajmljivačima koji boravišnu pristojbu plaćaju u paušalnom obliku. U skladu s time molimo vas da se pridržavate rokova uplate.
  Iznajmljivači koji imaju dvije sobe ili jedan apartman do najviše 4 postelje mogu birati da li će boravišnu pristojbu plaćati po danu ili u paušalnom iznosu ukoliko je prosječna godišnja popunjenost kapaciteta u privatnom smještaju manja od 40 dana. Pošto je godišnja popunjenost kapaciteta u privatnom smještaju u mjestima Senj, Sveti Juraj, Lukovo, Prizna i Crni Kal veća od 40 dana svi iznajmljivači u tim mjestima obveznici su plaćanja paušalnog iznosa boravišne pristojbe, dok oni u mjestima Stinica, Klada, Starigrad, Jablanac i Krasno mogu birati na koji način će plaćati boravišni pristojbu.
  Pravna ili fizička osoba koja naplaćuje pružanje usluga noćenja u smještajnom
objektu, a nije obveznik plaćanja paušalnog iznosa boravišne pristojbe obvezna je boravišnu pristojbu uplatiti na propisani račun svakog 1. i 15. u mjesecu za sva noćenja ostvarena u tom razdoblju.
Pravna i fizička osoba koja naplatu boravišne pristojbe obavlja s naplatom usluge pružene na temelju ugovora s putničkom agencijom, iznos boravišne pristojbe uplaćuje tri dana nakon naplate računa za pruženu uslugu, a najkasnije u roku od šezdeset dana od posljednjeg dana boravka osobe u smještajnom objektu, odnosno na plovnom objektu nautičkog turizma.
  Nadalje, podsjećamo vas na obvezu plaćanja turističke članarine. Rok za plaćanje turističke članarine za svaku godinu je kraj veljače iduće godine (rok za 2014.g. je kraj veljače 2015.g.).
Kako bismo vas što bolje informirali o zakonskim propisima vezanim za iznajmljivanje pripremili smo za vas Upute za iznajmljivače. U Uputama za iznajmljivače naći ćete sve informacije o zakonskoj regulativi vezanoj za djelatnost iznajmljivanja soba i apartmana u domaćinstvu.
TZG Senja nudi mogućnost besplatnog predstavljanja Vaše turisrtičke ponude na web stranici Turističke zajednice www.tz-senj.hr, te vas stoga pozivamo da nam dostavite vaše tekstove, slike, promotivne materijale kako bi vas mogli što kvalitetnije predstaviti putem interneta.

Upute za prikupljanje materijala za predstavljanje ponude na web stranicama TZ Senj.doc

Upute za iznajmljivače.pdf (451 KB)
Digitalni marketing.doc
 

2015. godina

10.1.-17.2. 357. senjski mesopust - Senj
5.6.-7.6. Moto susret-Senj
3.7.-4.7. Uskočki dani-Senj
10.7.-11.7. 42. festival sjevernojadranskih klapa-Senj
6.8.-8.8. 44. međunarodni senjski ljetni karneval-Senj

više...

 

... da je grad Senj
star 3000 g.?

više...

 

MEĐUNARODNI SENJSKI LJETNI KARNEVAL

Zasigurno jedno od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događanja na Jadranu.

 


 

 

više...

Crvenokosa Zora i njena družina živjeli su u Senju !

više...

Priča o logotipu

više...Na vrh