Dobro došli na stranice TZ Senja


Autor panorama: Damir Senčar

PRINT

Obavijest o otvorenim natječajima Ministarstva turizma

Obavijest o otvorenim natječajima Ministarstva turizma

Ministarstvo turizma objavilo je na svojoj Interent stranici javne pozive za programe "Konkurentnost turističkog gospodarstva" i "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva".

Na natječaj za program "Konkurentnost turističkog gospodarstva" svoje projekte mogu prijaviti hoteli, kampovi, seljačka domaćinstva i objekti u domaćinstvu do 10. travnja. Bespovratna sredstva kroz taj program mogu dobiti za primjerice povećanje kategorije, dodatne sadržaje, tematsko definiranje hotela, ulaganje u zeleno poduzetništvo, izgradnju novog kampa, odnosno uređenje postojećih, aktiviranje planinarskih i lovačkih domova, izgradnju ili uređenje objekata za robinzonski i bike&bed smještaj, povećanje i poboljšanje uvjeta za boravak osoba s invaliditetom, podizanje kvalitete postojećih seljačkih gospodarstava uz uvjet dostizanja više kategorije za jedno sunce, uređenje izletišta, kušaonica, vinotočja, izgradnja bazena u objektima u domaćinstvu.

Sufinancirat će se i aktivnosti usmjerene razvoju posebnih oblika turizma poput ciklo-turizma, uređenje infrastrukture i ulaganja u opremu za špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovci, adrenalinski parkovi, golf vježbališta, promotivne aktivnosti za postojeću ponudu, kao i zabavne i tematske parkove, male i ploveće hotele, izletničke drvene brodove tradicijske izgradnje te kreiranje paket aranžmana novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Poticat će se i projekti za dostupnost i sigurnost turista, od javno dostupnih defibrilatora u ugostiteljskim objektima do prijevoza vode tvrtkama i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima bez vodovoda, kao i plasman otočnih proizvoda, povezivanje poljoprivrede i turizma korištenjem novih digitalnih tehnologija.


Temeljem natječaja "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva", koji je otvoren do 3.5.2017. sufinancirat će se povećanje zapošljivosti ranjivih skupina - nezaposlenih mladih do 25 godina, nezaposlenih starijih od 54 godine i nezaposlenih osoba s invaliditetom kroz osposobljavanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma.


Projekte mogu prijaviti ustanove za obrazovanje odraslih i udruge koje djeluju u sektoru turizma i/ili ugostiteljstva uz obvezno partnerstvo, a partneri mogu biti ustanove za obrazovanje odraslih, udruge, poslodavci/gospodarski subjekti (trgovačko društvo, obrt, zadruga, trgovac pojedinac, javna ustanova), regionalni ili područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sve potrebne informacije o objavljenim natječajima možete pronaći na web stranici Ministarstva turizma http://www.mint.hr/default.aspx?id=370.


2017. godina

07.01.-28.02. 359. senjski mesopust - Senj
07.07.-08.07. 44. festival sjevernojadranskih klapa-Senj
21.07.-22.07. 10. Uskočki dani-Senj
28.07.-29.07. Samba mania-Senj
07.08.-12.08. 46. međunarodni senjski ljetni karneval-Senj

više...

 

Otkrijte zaleđe Senja biciklom

više...

... da je grad Senj
star 3000 g.?

više...

 

MEĐUNARODNI SENJSKI LJETNI KARNEVAL

Zasigurno jedno od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događanja na Jadranu.

 


 

 

više...

Crvenokosa Zora i njena družina živjeli su u Senju !

više...

Priča o logotipu

više...Na vrh